Sådan er scammet - Snyd boligsnyderne

Sådan forsøger boligsvindlerne at snyde dig

  • Boligsvindlerne er typisk organiserede kriminelle, som befinder sig i lande uden for EU, fx. Nordafrika.
  • Boligsvindlerne opretter attraktive lejeboliger på forskellige boligsites. Boligerne er som regel oprettet på engelsk, men sommetider er de smarte nok til at benytte en bolig, der tidligere har været annonceret til salg eller leje, hvor de så tager den danske tekst fra de tidligere boligannoncer. På den måde kan de få en boligannonce til at virke både lokal og troværdig.

  • Typisk vil lejligheden have en meget attraktiv adresse til en relativ billig husleje og depositummet vil være meget lavt. Fx kan depositummet være 5.000-10.000 kroner, selvom månedslejen er 7.500 kroner.

  • Det er typisk umuligt at komme i telefonisk med boligsvindlerne. Du kan typisk kun kontakte dem via en udenlandsk klingende mailadresse. Hvis der er opgivet et telefonnummer, bliver telefonen typisk ikke taget ved opringning.

  • Når boligsvindlerne svarer på din mail, vil de benytte alverdens undskyldninger for at få dig til at overføre depositummet til deres udenlandske konto, uden at du har set lejligheden eller mødt dem. I forbindelse hermed vil de bl.a. kunne fremsende dig en underskrevet lejekontrakt.

  • Boligsvindlerne vil typisk fortælle en historie om, at de ikke kan fremvise lejligheden, fordi de selv lige nu er i udlandet.

Husk! Overfør aldrig penge før du har mødt den der udlejer lejligheden, har fået fremvist lejligheden og har fået en underskrevet kontrakt!