Den gode lejeproces

En god lejeproces følger nedenstående flow. Men husk ansvaret for at processen er god, og at du ikke bliver snydt er din egen. Vi anbefaler at du altid får juridisk hjælp. Husk aldrig at overføre penge  for depositummet i disse situationer

Processen:
1: Du finder en eller flere boliger, som passer til dine ønsker.
2: Du kontakter boligudbyderen og får boligen fremvist.
3: Hvis du bliver enig med boligudbyderen, skal denne sende dig en lejekontrakt.
4: Læs lejekontrakten grundigt igennem og få også en advokat til at læse den igennem, inden du underskriver. Du skal bl.a. være meget opmærksom på, om lejemålet overtages istandsat eller ikke-istandsat, da det kan have stor betydning for de udgifter, du pålægges ved din senere fraflytning.
5: Tjek om udlejer også ejer boligen. Oplysningen kan ofte findes på offentlige hjemmesider på nettet.
6: Hvis boligudbyderen selv er lejer i boligen, er det ikke sikkert, at han må fremleje den til dig. Bed boligudbyderen om at dokumentere sin tilladelse til at fremleje lejligheden.
7: Hvis boligudbyderen vil udleje en lejlighed, som han selv ejer, er det ikke sikkert, at han uden videre må gøre dette. Tjek boligforeningens vedtægter. Her vil du kunne se eventuelle forbehold omkring udlejningsretten.
8: Når både du og boligudbyderen har underskrevet lejekontrakten, vil du typisk have et antal dage til at overføre depositummet. Du bør her kun overføre pengene til dansk bank.
9: Husk at lave en klar aftale med boligudbyder om overdragelsen. Hvornår kan du flytte ind? Hvornår får du nøglerne? osv. osv.